BLÙM

BLÙM

Seizoensgebonden, in bloemen en in inspiratie, is de kern van hoe ik werk.

Dat gaat voor mij natuurlijk over veel meer dan alleen de seizoenen. Ik werk met wat er voor handen is. Dat is wat ik altijd probeer te doen. Ik vind het zalig om te gaan zoeken naar schatten die iemand anders niet meteen ziet of niet meer nodig heeft, naar schoonheid in de minder evidente dingen.

Een nieuw liefdesverhaal

Hi! Ik wil me bij deze graag even voorstellen. Ik ben Tiffany, 33, vrouw van Thomas en mama van Otis en Nana. Mijn drie musketiertjes. Ik ben een gediplomeerde hulpverlener en florist. Ik werkte tot drie jaar geleden in de bijzondere jeugdzorg, een job die ik met heel veel passie en goesting deed. Maar een depressie deed me stilstaan bij alles, letterlijk en figuurlijk. Tijd om dat alles dus de nodige aandacht te geven.

En daar ergens begon dit liefdesverhaal. Een verhaal dat startte met mezelf eindelijk die opleiding te gunnen die ik al jaren wou volgen. Des fleurs, een onderwerp waar ik zo graag zoveel meer over wou weten.
Bleek een match made in heaven. Ik hou van de bloemen en zij -gelukkig- ook van mij.
Ik kan ze helaas niet altijd draaien in de richting die ik wil, maar laat dat nu net een belangrijke les voor mij zijn. Niet alles gaat zoals we dat wensen in het leven, maar we hoeven zelf ook niet altijd te doen of te zijn zoals mensen dat verwachten. We hoeven ons niet in bochten te wringen om toch maar ergens in te passen. Je bent goed zoals je bent, met al je kantjes en gebreken.

Ik deed ervaring op als bloemist en merkte al snel dat ik het ecologische en korte keten aspect heel erg miste in de reguliere bloemenmarkt. Rode rozen voor Valentijn, dat is te absurd voor woorden. Niet omdat rozen niet mooi zijn, maar omdat rozen helemaal niet bloeien in februari. Je kan je dus al voorstellen dat die rozen van heel ver komen, of geteeld worden in een omgeving die heel veel warmte-energie nodig heeft.

En daar ligt de essentie van het engagement dat ik wil aangaan. Seizoensgebonden werken, met wat voor handen is en lokaal. Dat we de natuur leren appreciëren hoe hij is. Dat we respect hebben voor zijn getijden. Want een roos bloeit nu eenmaal niet in februari, maar heeft er iemand ooit aan gedacht om valentijn dan te vieren in de zomer?

Authentiek

Voor mij gaat het uitbouwen van mijn zaak ook samen met authentiek zijn. Mezelf en de bijhorende struggles. Eerlijk zijn over hoe ik mij voel, wat ik allemaal voel, hoort daar voor mij dus bij. Voor mezelf, maar ook voor jullie.
Een merk uitbouwen dat zo duurzaam en transparant mogelijk werkt. Wat zo veel wil zeggen als: ik probeer mijn bloemen zelf te telen in mijn bloementuin of ik koop ze bij de lokale (bio)teler in, die zijn of haar bloemen op een ecologische manier teelt. En dat voor een eerlijke prijs.

Tot slot wil ik jou nog graag vertellen dat het zo'n deugd doet om te merken dat jullie, mijn klanten, wel degelijk van propere bloemen houden. En vooral dat die geschikt worden door mijn handen. Ik kan niet beschrijven hoe luid het kleine meisje in mij staat te gillen bij elke bestelling. Ik hoop echt dat ik dit kan blijven doen.

Bedankt voor elke bestelling! En bedankt om mee bij te dragen aan een meer faire bloemeneconomie!

Liefs,
Tif

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x